Politiken Motionsredaktøren prøvekører Bokwa, en powerdans med sydafrikanske rødder.

Politiken Motion til Lela Bokwa

Trendtest af ny træning

Per Munch, Politikens motionsredaktør, prøver på egen krop nogle af tidens varmeste, sejeste og sjoveste motionsformer.

Han ser på, hvor effektiv og medrivende motionsformen er, og tildeler fra 1 til 6 velmotionerede dunkende Politiken hjerter.

Politiken synes ❤❤❤❤❤❤

Per Munch Motionsredaktør

Livsglad dans med enkel koreografi, hvor instruktøren ofte nøjes med at vise et bogstav eller et tal - hvorefter alle tramper for eksempel et 1-tal eller et C på gulvet. Altså en slags staveplade-fitness. Det må lige være noget for motionsredaktøren.

Jeg skal afprøve Bokwa i Field's hos Fitness dk, hvor Lela Hansen står for at skrue op for både musikken og energien. Hun stammer selv fra Marocco - og giver sådan en mandag eftermiddag på Amager et smukt skær af noget tværkulturelt svedigt samvær.

Bowka er opfundet af en instruktør fra Los Angeles, Paul Mavi, der fandt inspiration i folkedansene fra sine rødder i Sydafrika. Resultatet er en humørfyldt dans, hvor man hurtigt bliver en del af flokken. Sådan da.

En elefant kom marcherende
Min første oplevelse er, at der alligevel skal både tælles og tænkes for at kunne følge med. Og da Lela slet ikke bruger headset og kommandoer, men kun viser næste trin med fagter, så skal man altså holde tungen lige i munden.

Kort sagt. Der danner sig hurtigt en sikkerhedszone omkring motionsredaktøren, da de første tre på holdet, er blevet trampet ned. Sund respekt, det kan vi lide.

Efterhånden som timen skrider frem, kommer jeg ind i serierne, sådan at jeg kan slappe lidt mere af og nyde farten. Det er cool, og jeg finder fortrøstning ved at se, at vi er fire mand på holdet. Og at min sidemand Karsten, der kun har været til en time før, alligevel er blevet rigtig god.

Instruktørfaktoren
Bokwa er sjovt, og åbenbart relativt let at lære. Selv for mænd.

Men faktisk tror jeg først og fremmest det er Lela Hansens fortjeneste, at hun får alle, uanset niveau med ind i den fortættede, fugtige varme. Hun sætter takten og får os til at danse sammen og føle os sammen. På en dum mandag på Amager.

Bokwa findes som en holdtime i kæden Fitness dk, hvor et normalt medlemskab koster 369 kroner pr. måned.

Politikken